اقامت آلمان

اقامت آلمان

کشور آلمان پنجمین کشور پرطرفدار دنیا برای مهاجرت می باشد. دلیل این مسئله نیز اقتصاد بسیار پویای آلمان، سیستم آموزشی و وفور کار، سهولت کاریابی و نحوه استخدام در این کشور است.مردم از سرتاسر دنیا می خواهند شانسی بیابند که به کشور آلمان مهاجرت کنند.

جمهوری فدرال آلمال کشوری است که در اروپای غربی واقع شده و از ۱۶ ایالت مختلف تشکیل گردیده است. در شمال کشور آلمان کشور دانمارک قراردارد و لهستان و جمهوری چک نیز در شرق آلمان، اتریش در جنوب شرقی و سوییس در جنوب غربی، فرانسه، لوکزامبورگ و بلژیک نیز در غرب آلمان و هلند در شمال غربی این کشور می باشند.

سیاست و جغرافیای سیاسی آلمان

همسایگان آلمان در شمال دانمارک، در غرب بلژیک و هلند، در جنوب لوگزامبورگ، سوئیس، اتریش و فرانسه و در شرق لهستان و جمهوری چک هستند.
آلمان دارای نظام سیاسی جمهوری فدرال دموکراتیک پارلمانی بوده و دارای ۱۶ ایالت است. این ایالت‌ها می‌توانند در برخی مسایل مستقل عمل کنند.

آلمان هم اکنون یکی از صنعتی‌ترین کشورهای جهان است و به عنوان ثروتمندترین عضو اتحادیه اروپا، موتور اقتصادیِ حوزهٔ پولیِ یورو محسوب می‌شود. شهرهای بزرگ آلمان برلین، هامبورگ، مونیخ و فرانکفورت می‌باشند.

مساحت این کشور ۳۵۷٫۰۲۱ کیلومتر مربع می باشد و حدود ۸۲ میلیون نفر جمعیت دارد. کشور آلمان مشهورترین عضو اتحادیه اروپا است. نکته مهم دیگر در خصوص این کشور پایتخت و در عین آن بزرگترین شهر آن است : برلین، شهری صنعتی و پرتکاپو.

آلمان به طور سنتی پس از جنگ به دو بخش شرقی و غربی تقسیم می‌شود. البته پس از برچیده‌شدن دیوار برلین به قسمت شرقی به طور رسمی ایالت‌های تازه و به قسمت‌های غربی ایالت‌های قدیمی میگویند.

جمعیت آلمان

به نقل از ادارهٔ فدال آمار آلمان، بر اساس سرشماری سراسری که در سال ۲۰۱۱ انجام شده‌است، جمعیت این کشور حدود ۸۰٫۲ میلیون نفر است. از این تعداد، حدود ۷۴ میلیون (۹۲٫۳٪) دارای ملیت آلمانی هستند و حدود ۶٫۲ میلیون (۷٫۷٪) باقی‌مانده را اتباع خارجی تشکیل می‌دهند.هامبورگ بالاترین میزان مهاجران را به خود اختصاص داده‌است.بالای ۹۱ درصد جمعیت آلمان، آلمانی هستند.آلمان دارای تعدادی شهر بزرگ است. پرجمعیت‌ترین شهرهای‌المان عبارتند از: کلن، دورتموند، اسن، دویسبورگ و بوخوم. برلین, هامبورگ, مونیخ, فرانکفورت, و اشتوتگارت.

 زبان رسمی آلمان :

زبان رسمی این کشور ، زبان آلمانی است.بزرگترین گروه زبانی که توسط مهاجران صحبت می‌شود، زبان ترکی است با ۱٫۸٪ جمعیت و زبان کردی با ۰٫۳٪ جمعیت.

رشته ها و مشاغل مورد نیاز کشور آلمان:

  • مهندسان مکانیک
  • مهندسان برق
  • مهندسان عمران
  • مهندسان و تحلیلگران فناوری اطلاعات آی تی
  • برنامه نویسان و متخصصان فناوری اطلاعات آی تی

 مهاجرت به آلمان :

راه های مختلفی وجود دارد که یک فرد خارجی بخواهد به آلمان مهاجرت کند :

·   مهاجرت به آلمان برای پیدا کردن کار

·   مهاجرت به آلمان برای تحصیل و برخورداری از نظام آموزشی موجود در آلمان

·   مهاجرت به آلمان برای کارآفرینی

·   مهاجرت به آلمان برای دیدار با خانواده ( reunification of family )

نیازمندی های اساسی مهاجرت به آلمان:

برا ی گرفتن ویزا و مهاجرت به آلمان باید به نکات زیر توجه کنید:

ثبات فرد به لحاظ اقتصادی و توانایی تامین مالی وی

متاضیان که فرم مربوطه را برای گرفتن مجوز ورود به کشور آلمان پر می کنند می بایست ثابت کنند به لحاظ مالی می توانند تمام هزینه های خود را در این کشور تامین نمایند. در واقع حتی در شرایطی که شما برای پیدا کردن کار به کشور آلمان می روید می بایست توجه کنید که باید هزینه های ابتدایی لازم را تا قبل از پیدا کردن کار داشته باشید.

بیمه درمان

بدون داشتن بیمه درمانی معتبر قادر نخواهید بود به کشور آلمان وارد شوید. راهی که ما به شما پیشنهاد می نماییم برخورداری از یک بیمه آلمانی می باشد زیرا نمی توانید اطمینان حاصل کنید که آیا مقامات آلمان بیمه کشورهای دیگر را نیز می پذیرند یا خیر.

دانش اولیه و آشنایی کلی با زبان آلمانی

برای این که قادر به زندگی در آلمان باشید نیازمند این مسئله خواهید بود که به زبان آلمانی تسلط نسبی داشته باشید. زبان های اروپایی به طور کل سه سطح بندی دارند : A،B و C. بنابراین آشنایی در سطح مقدماتی به دو بخش A1/A2 تقسیم می شود که به معنای دانش اولیه فرد از زبان است. B1/B2 نیز سطح متوسط است یعنی فرد تسلط نسبی به زبان دارد و  C1/C2 نیز یعنی فرد تسلط کامل به زبان دارد و مثل یک فرد بومی می تواند به زبان مورد نظر ( در این گفتار آلمانی ) صحبت کند، بنویسید، بشنود و بخواند. برای ورود به کشور آلمان شما می بایست در آزمون زبان آلمانی شرکت کرده باشید یا بدون آزمون سطحی از A1 تا B1 داشته باشید.

اخذ ویزای آلمان

پیش از ورود به آلمان می بایست یکی از ویزاهای ذیل را اخذ نمایید :

·   ویزای توریستی ( که هدف اقامتی ندارد و صرفا برای سفر کوتاه مدت به آلمان است. )

·   ویزای تجارتی

·   ویزای تحصیلی

·   ویزای جست و جوی کار

·   ویزای کار

·   ویزای دانشمندان

·   ویزای مربیان و اساتید

مهاجرت به آلمان برای نیروی کار متخصص

کشور آلمان اعلام نموده است که نیاز به جذب نیروی متخصص دارد. در واقع این کشور به دنبال مهندسین در زمینه های مختلف، متخصصین IT ، پزشکان، ماماها، پرستاران و به طور کل کارکنان حوزه بهداشتی و درمانی، و سایر افراد متخصص در بقیه زمینه های کاری می باشد. برای تشویق نیروهای متخصص به مهاجرت به آلمان، مقامات آلمانی راه های ورود را برای این عده ساده تر در نظر گرفته اند به همین جهت یکی از پر طرفدارترین نوع ویزای آلمان ویزای جست و جوی کار است که به افراد متخصص این اجازه را می دهد به این کشور بیایند و دنبال کار باشند و به ترتیب ذیل عمل کنند :

۱٫    با ویزای جست و جوی کار به آلمان بیایند

۲٫    کاری را در کشور آلمان بیابند

۳٫    پس از استخدام شدن درخواست صدور ویزای کاری دهند

مهاجرت به آلمان با هدف تحصیل و بهره مندی از سیستم آموزشی موجود در این کشور:

شاید خیلی از افراد بی اطلاع باشند اما در دانشگاه های دولتی کشور آلمان تحصیل رایگان است ! این بدان معناست که برخلاف خیلی از کشورهای دیگر همچون ایالات متحده آمریکا که هزینه تحصیل در دانشگاه هایش فوق العاده بالا می باشد، دانشگاه های کشور آلمان هزینه تحصیلی که از شما دریافت می کنند یا خیلی پایین است یا اصلا مبلغی بابت شهریه دانشگاه از شما دریافت نخواهد شد. به همین علت کشور آلمان برای تحصیل نیز کشور پرطرفداری می باشد.

شما برای ورود به آلمان با هدف تحصیل می بایست ویزای تحصیلی اخذ نمایید.

زمانی که تحصیلاتتان در این کشور به اتمام رسید فرصت دارید مدتی در این کشور بمانید و دنبال کار بگردید. اگر در این فرصت مشخص بتوانید شغلی پیدا کنید اجازه اقامت شما درآلمان تمدید خواهد شد. طبق آمار بیش ا ز ۵۴ درصد فارغ التحصیلان از دانشگاه های آلمان پس از فارغ التحصیلی کار پیدا کرده و در این کشور می مانند.

مهاجرت به آلمان با هدف کارآفرینی

اگر شما سرمایه گذار هستید و علاقه ای به کشور آلمان نیز دارید شانس به شما روی آورده است ! کارآفرینان و سرمایه گذارانی که فرصت های اقتصادی در آلمان پدید می آورند اجازه دارند به این کشور مهاجرت نمایند. البته برای سرمایه گذاری در آلمان ، سرمایه اولیه ای که لازم است حداقل۲۵۰ هزار یورو می باشد. علاوه بر این سرمایه لازم است ویزای کارآفرینی را نیز اخذ نمایید که در شاخه ویزای کاری قرار می گیرد.

نکته : بحث در خصوص جزییات این بخش بسیار تخصصی می باشد و لازم است جهت آشنایی از آن و شروع اقدامات خود با یک وکیل مهاجرتی حاذق مشورت نمایید.

اخذ اقامت آلمان برای دیدار با خانواده

موارد متعددی وجود دارد که افراد به دلایل مختلف به کشور آلمان می آیند اما ناچار می شوند خانواده خود را ترک کنند. همسر فرد و فرزندان زیر ۱۶ سال وی در این حالت می توانند درخواست دهند تا به همسر یا پدر یا مادر خود ملحق شوند.

برای مهاجرت به آلمان تحت عنوان الحاق به خانواده همسر فرد می بایست اثبات نماید که آن ها ازدواج کرده اند و فرزندان فرد نیز می بایست گواهی تولدشان را ارائه دهند.

فرزندان فرد که زیر ۱۶ سال سن دارند لازم نیس آشنایی به زبان آلمانی داشته باشند زیرا فرض دولت آلمان این است که کودکان به سرعت زبان آلمانی را یاد می گیرند. در عین حال همسر فرد برای این که به وی ملحق شود می بایست در حد A1 به زبان آلمانی آشنایی داشته باشد.

دریافت کارت آبی ( Blue card) آلمان

کارت آبی به افرادی تعلق می گیرد که تبعه یکی از کشورهای حوزه اتحادیه اروپا نیستند و در عین حال توانایی ها و تخصص فوق العاده بالایی دارند. تخصص فوق العاده بالا بدین معنا می باشد که فرد مدرک تحصیلی دانشگاهی و دانش و تجربه کاری لازم در آن حیطه را دارد. برای این که صلاحیت درخواست کارت آبی را داشته باشید ابتدا می بایست شغلی را در آلمان داشته باشید و کمینه درآمد سالانه شما نیز می بایست ۵۰٫۸۰۰ یورو باشد.

دارندگان کارت آبی این اجازه را دارند که به مدت ۴ سال در کشور آلمان بمانند و قادر خواهند بود اقامت موقت خود را تبدیل به اقامت دائم نمایند. برای اخذ اقامت دائم آلمان فرد می بایست دانش کافی از زبان آلمانی و توانایی مالی کافی را داشته باشد. علاوه بر این شرایط فرد می بایست بیش از ۳۳ ماه سابقه کار در کشور آلمان را داشته باشد.

Call Now Buttonجهت تماس کلیک کنید
error: Alert: Content is protected !!