اقامت

  • اخذ اقامت اوکراین، به مراتب از کشورهای دیگر مانند اروپا، روسیه ، چین، ترکیه، امارات و... آسان تر است. به طور کلی ۳ راه اصلی برای اخذ اقامت و تابعیت اوکراین وجود دارد.توضیح: اخذ اقامت اوکراین از طریق سهمیه (Kvota) که در جدول زیر آمده، بصورت سهمیه ای میباشد.

 

 

 

  • ۱. اخذ اقامت اوکراین از طریق ثبت شرکت

    یک شرکت ثبت می‌کنید. شرکت مسئولیت محدود حتی با یک نفر هم قابل ثبت است. یک ایرانی می‌تواند مالک ۱۰۰ درصدی شرکت خودش باشد و نیازی به شریک اکراینی ندارد. اما، تا قبل از اخذ جواز کار، نمی‌تواند مدیر عامل باشد و حق امضا ندارد. بنابراین، به طور موقت (برای حدود ۳ ماه) یک مدیر عامل اکراینی استخدامی (بدون سهام در شرکت) معرفی می‌شود تا مقدمات اخذ جواز کار را فراهم کند. بعد از صدور جواز کار، مدیر عامل اکراینی عزل و مدیر عامل ایرانی (که جواز کار گرفته) منصوب می‌شود. هزینه نگهداری از شرکت، شامل هزینه حسابداری و اظهارنامه مالیاتی، هزینه نگهداری از حساب بانکی، تمدید آدرس حقوقی و... حدودا سالی ۲ هزار دلار است. بهتر است تا حد امکان، فعالیتی هم در شرکت داشته باشید تا شرکت اظهارنامه صفر رد نکند. مادامی که شرکت فعالیت ندارد، مالیات نمی‌پردازید. برای اطلاعات کامل درباره ثبت شرکت در اوکراین، اینجا را بخوانید. توضیحات کامل درباره سیستم مالیاتی شرکت ها در اوکراین را اینجا بخوانید.جواز کار دو نوع است:

    جواز کار معمولی - ویزای کار یک ساله

    حدود ۳ ماه زمان می‌برد. باید سالی ۲۲۰ هزار روبل (حدودا ماهی ۳۲۰ دلار) از حساب شرکت به حساب شخصی خودتان به عنوان حقوق پول واریز کنید. یعنی از حساب شرکت، ماهی ۳۲۰ دلار به حساب کارمند (شخص ایرانی) پول واریز شود. (از جیب به جیب!) از این مبلغ، باید ماهی ۱۸۰ دلار حق بیمه به دولت پرداخت شود. بر اساس این نوع جواز کار، ویزای کار یکساله داده می‌شود که با آن می‌توانید یک سال تمام در اوکراین بمانید. ویزا مولتی است و می‌تواند در رفت و آمد باشید. این نوع ویزا قابلیت تمدید به نیاز به خروج از اوکراین را دارد. یعنی اگر بعد از ۹ ماه از دریافت جواز کار، به تمدید آن اقدام کنید، جواز کار و ویزا بدون این که مجبور باشید اوکراین را ترک کنید، تمدید می‌شود و به این طریق می‌تواند سال های سال در اوکراین بمانید. مادامی که حق بیمه را پرداخت کنید. افراد همراه (همسر و فرزندان) هم می‌توانند «ویزای همراه» بگیرند، بدون این که مجبور باشند حق بیمه پرداخت کنند. به عنوان مثال، پدر خانواده، شرکت ثبت می‌کند، برای خودش جواز کار و ویزای کار یکساله می‌گیرد و برای همسر و فرزندانش هم ویزای کار همراه یکساله. ماهی ۱۸۰ دلار هم حق بیمه پرداخت می‌کند. اما این نوع ویزا، فقط ویزاست و به اقامت یا تابعیت منجر نمی‌شود. پروسه کاری: ثبت شرکت با ۱۰۰ درصد سهام ایرانی و معرفی مدیر عامل استخدامی اوکراینی -- ۲ هفته زمان می‌برد افتتاح حساب بانکی در یک بانک اوکراینی توسط مدیر عامل اوکراینی -- ۱ هفته زمان می‌برد اخذ جواز کار -- ۲ تا ۳ ماه زمان می‌برد عزل مدیر عامل اوکراینی و نصب مدیر عامل ایران و اعلام تغییرات به بانک -- ۲ هفته زمان می‌برد هزینه ها: ثبت شرکت و اخذ جواز کار برای یک نفر مدیر عامل ایرانی: ۵ هزار دلار سرمایه اولیه شرکت که باید در حساب بانکی شرکت واریز شود: حداقل ۵۰۰ دلار در صورت نیاز، جواز کار برای نفر دوم (غیر همراه): ۲ هزار دلار در صورت نیاز، ویزای همراه یکساله برای عضو خانواده همراه، ۱ هزار دلار هزینه‌های نگهداری از شرکت: سالی ۲ هزار دلار هزینه بیمه هر نفر اصلی با جواز کار: ماهی ۱۸۰ دلار هزینه بیمه برای هر نفر همراه (عضو خانواده): ندارد هزینه های سفر

    جواز کار نیروی متخصص (VKS) - ویزای کار سه ساله

    حدود ۲ ماه زمان می‌برد. باید سالی ۲ میلیون UAH(حدودا ماهی ۲۹۳۰ دلار) از حساب شرکت به حساب شخصی خودتان به عنوان حقوق پول واریز کنید. یعنی از حساب شرکت، ماهی ۲۹۳۰ دلار به حساب کارمند (شخص ایرانی) پول واریز شود. (از جیب به جیب!) از این مبلغ، باید ماهی ۳۸۰ دلار حق بیمه به دولت پرداخت شود. بر اساس این نوع جواز کار، ویزای کار سه ساله داده می‌شود که با آن می‌توانید سه سال تمام در اوکراین بمانید. ویزا مولتی است و می‌تواند در رفت و آمد باشید. این نوع ویزا قابلیت تمدید به نیاز به خروج از اوکراین را دارد. یعنی اگر بعد از ۲ سال و ۱۰ ماه از دریافت جواز کار، به تمدید آن اقدام کنید، جواز کار و ویزا بدون این که مجبور باشید اوکراین را ترک کنید، تمدید می‌شود و به این طریق می‌تواند سال های سال در اوکراین بمانید. مادامی که حق بیمه را پرداخت کنید. افراد همراه (همسر و فرزندان) هم می‌توانند «ویزای همراه» بگیرند، بدون این که مجبور باشند حق بیمه پرداخت کنند. به عنوان مثال، پدر خانواده، شرکت ثبت می‌کند، برای خودش جواز کار و ویزای کار سه ساله می‌گیرد و برای همسر و فرزندانش هم ویزای کار همراه سه ساله. ماهی ۳۸۰ دلار هم حق بیمه پرداخت می‌کند. این نوع ویزا، قابلیت تبدیل به اقامت دائم یا همان پاسپورت آبی را دارد. یعنی به محض اخذ ویزای کار سه ساله، می‌شود در خواست اقامت دائم داد و ۳ تا ۶ ماه بعد اقامت دائم دریافت کرد. اعضای خانواده (همسر و فرزندان) هم می‌توانند اقامت دائم بگیرند. اقامت دائم (VNZh) از طریق جواز کار، سه ساله است و حکم «گرین کارت» را دارد. یعنی به جای ویزا، دفترچه (پاسپورت) آبی به شما می‌دهند که در کنار پاسپورت ایرانی ارزش دارد. یعنی همچنان ایرانی هستید و با این پاسپورت آبی، به اوکراین سفر می‌کنید. با داشتن اقامت دائم، از همه حقوق شهروندی یک اوکراینی، غیر از حق رای برخوردارید و حتی مشمولی بیمه درمان رایگان می‌شوید. اگر یک بار دیگر اقامت دائم را تمدید کنید (اول ویزای کار سه ساله، بعد اقامت دائم سه ساله)، و از این ۶ سال، ۵ سال را در اوکراین بمانید، هر سال حداقل ۶ ماه، مهمترین شرط اخذ تابعیت اوکراین را دارا هستید و می‌توانید درخواست تابعیت اوکراین بدهید و پاسپورت روسی بگیرید. هزینه اخذ جواز کار سه ساله برای نفر اصلی ۲ هزار دلار و برای افراد همراه (اعضای خانواده) هر نفر هزار دلار است. هزینه اخذ اقامت دائم (VNZh) برای هر نفر، ۵ هزار دلار است. علاوه بر این، باید محل اقامت معرفی کنید. این آدرس در پاسپورت آبی، به شکل یک مهر ذکر می‌شود و به آن «پراپیسکا» می‌گویند. از این جهت، داشتن ملک (آپارتمان) به کارتان می‌آید. یعنی آدرس محلی اقامت واقعی خود را که مالک آن هستید اعلام می‌کنید. در غیر این صورت، باید «پراپیسکا» تهیه کنید. علاوه بر هزینه، خریدن «پراپیسکا» می‌تواند شما را دچار مشکلات ناخواسته کند. توجه داشته باشید که «پراپیسکا» با «رگیستراتسیا» یا همان «رجیستر ویزا» متفاوت است. پروسه کاری: ثبت شرکت با ۱۰۰ درصد سهام ایرانی و معرفی مدیر عامل استخدامی روس -- ۲ هفته زمان می‌برد افتتاح حساب بانکی در یک بانک روس توسط مدیر عامل روس -- ۱ هفته زمان می‌برد اخذ جواز کار -- ۲ تا ۳ ماه زمان می‌برد عزل مدیر عامل روس و نصب مدیر عامل ایران و اعلام تغییرات به بانک -- ۲ هفته زمان می‌برد هزینه ها: ثبت شرکت و اخذ جواز کار برای یک نفر مدیر عامل ایرانی: ۵ هزار دلار سرمایه اولیه شرکت که باید در حساب بانکی شرکت واریز شود: حداقل ۵۰۰ دلار در صورت نیاز، جواز کار برای نفر دوم (غیر همراه): ۲ هزار دلار در صورت نیاز، ویزای همراه سه ساله برای عضو خانواده همراه، ۱ هزار دلار هزینه‌های نگهداری از شرکت: سالی ۲ هزار دلار هزینه بیمه هر نفر اصلی با جواز کار: ماهی ۳۸۰ دلار هزینه بیمه برای هر نفر همراه (عضو خانواده): ندارد هزینه های سفر در صورت نیاز، هزینه اخذ اقامت دائم (VNZh): مبلغ ۵ هزار دلار به ازای هر نفر (چه اصلی چه همراه) در صورت اخذ اقامت، هزینه خرید «پراپیسکا»: بین ۱ تا ۲ هزار دلار در سال

    ۲. اخذ اقامت اوکراین از طریق ازدواج

    اگر با یک شهروند اوکراینی ازدواج کنید، چه مرد ایرانی با زن اوکراینی ، چه زن ایرانی با مرد اوکراینی ، می‌توانید اقامت بگیرید. ابتدا باید به سفارت اوکراین مراجعه و تقاضای ویزا تیپ د را تقدیم سفارت کرد.و بعد از گرفتن ویزا با ارایه مدارک به آویر(اداره مهاجرت) بعد از یکهفته میتوان اقامت موقت اخذ نمود.  سپس بعد از دو سال درخواست اقامت دائم (پ ام ژ) می‌دهید و بین ۳ تا ۶ ماه اقامت دائم می‌گیرید. بعد از یکماه از اخذ اقامت دائم (پ ام ژ)، درخواست تابعیت می‌دهید و در صورت دارا بودن شرایط، پاسپورت اوکراینی می‌گیرید. کل این پروسه، از زمان ازدواج تا اخذ تابعیت اوکراین، در کمترین حالت 2 سال 8 ماه زمان می‌برد. داشتن فرزند، پروسه را تسهیل می‌کند. داشتن ملک، چه به نام همسر چه به نام خود، در گرفتن «پراپیسکا» تاثیر مثبت دارد. نیاز به ماندن در اوکراین ندارید.

    ۳. اخذ اقامت اوکراین از طریق سرمایه گذاری

    چنانچه طرحی تولیدی (غیر از واردات و صادرات و دلالی و خرید و فروش ملک و...) داشته باشید و روی آن مجوز بگیرید، و شرکت جدیدی ثبت کنید و در آن شرکت بین ۱۰ تا ۱۰۰ درصد سهام داشته باشید و سود سهام سالیانه شما ۱۰ میلیون گریونات باشد و از این مبلغ سالی حداقل ۲ میلیون گریونا مالیات پرداخت کنید، می‌توانید ابتدا اقامت دائم (پ ام ژ) و بعد از ۳ سال، تابعیت اوکراین را بگیرید. توضیح مهم: صرف خرید ملک (زمین، آپارتمان، مغازه و...) در اوکراین منجر به اقامت نمی‌شود.
    • این شرایط مختص شهروندان ایران است.
    • صرف خرید ملک (زمین، آپارتمان، مغازه و...) در اوکراین منجر به اقامت نمی‌شود.
    • ویزای تحصیلی (دانشجویی) اوکراین به هیچ عنوان به اقامت تبدیل / منجر نمی‌شود. چه در مقطع لیسانس، چه فوق لیسانس، چه دکترا.

 

 

 

تفاوت داشتن پاسپورت اوکراین با اقامت دایم

در کل برای خارجی ها فرق چندانی ندارد.حق رای شاید تنها برتری نسبت به اقامت دایم باشد که بعضا کسی استفاده نمیکند

با داشتن اقامت دایم شما تمامی حقوق بجز رای و شرکت در مجلس را خواهید داشت.پاسپورت اوکراین برای کسانی که میخواهند برای همیشه

ساکن اوکراین شوند ممکن است در بعضی موارد بهتر باشد ولی در صورتی که فقط دوست دارید هر چند ماه یک سفر به اوکراین

داشته باشید توصیه نمیکنیم دنبال ان را بگیرید