دربارۀ کانادا
نام کانادا به معنای «دهکده» یا «سرپناه» است. کانادا کشوری سردسیر در شمال قارۀ آمریکای شمالی است که از ده استان و سه قلمرو تشکیل شده است. مرز مشترک کانادا با ایالت متحده آمریکا طولانی ترین مرز خشکی زمینی است و آبشار نیاگارا، پهناورترین آبشار دنیا در مرز این کشور با ایالت متحده قرار دارد. پایتخت سیاسی کانادا، شهر اتاوا است. امنیت بالا، ثبات اقتصادی، برخورداری از نظام آموزشی برجسته و تنوع قومی از جمله دلایلی است که مهاجرت به کانادا را چنین پرطرفدار ساختهاست. بر پایه آمار رسمی ارائه شده از سوی مرکز آمار کانادا در سال ۲۰۱۶ میلادی، حدود ۲۱۰ هزار ایرانی یا ایرانیتبار ساکن کانادا بودهاند.
کانادا
اگر به هر دلیلی قصد سفر به این کشور سردسیر را دارید، باید ویزای کانادا را تهیه کنید. ویزای کانادا سندی رسمی است که در پاسپورت شما قید می شود و اجازۀ ورود به کشور کانادا و اقامت موقت یا دائمی را برای شما صادر می کند. داشتن ویزای کانادا به این معناست که شما شرایط مورد نیاز برای ورود به این کشور را داشته اید. بیشتر افرادی که به کانادا سفر می کنند، نیاز به اخذ ویزا دارند. با توجه به هدف سفر شما که می تواند توریستی و تفریحی، دیدار آشنایان و دوستان، تحصیلی، کاری و یا هر هدف دیگری باشد، ویزای کانادا به انواع توریستی، تحصیلی و کاری و … تقسیم بندی می شود. برای گرفتن هر نوع ویزا، نیاز به مدارک و هزینه ای متفاوت دارید. در ادامه به بررسی دقیقتر هر نوع ویزا، مدارک مورد نیاز برای گرفتن ویزای مورد نیاز، هزینه ی مورد نیاز اخذ ویزا و سایر مسایل مرتبط می پردازیم.
جالب است بدانید که فرایند صدور ویزای کانادا با وجود سویه های جدید کرونا همچنان ادامه دارد و شما می توانید بدون نگرانی برای دریافت ویزای خود اقدام کنید. ولی چند نکتۀ قابل توجه در فرایند کنونی وجود دارد. اول مسیلۀ واکسیناسیون است. سفارت کانادا واکسنهایی نظیر «فایزر»، «آسترازنکا»، «مدرنا»، «جانسون اند جانسون»، «سینوفارم» و «سینوواک» را تایید می کند و در صورت انجام واکسیناسیون کامل، می توانید بدون نیاز به قرنطینه به سفر خود ادامه دهید. حتما کارت واکسیناسیون خود را به همراه ترجمۀ آن به همراه داشته باشید. دومین مسئله در نظر داشتن زمانی بیشتر برای پاسخ سفارت به درخواستهاست و همینطور بررسیهای بیشتر مربوط به پرونده های بهداشتی و وضعیت سلامت متقاضی، امکان تعطیلی بعضی از دفاتر وک، اولویت بندی درخواستها و بررسی درخواستهای ضروری تر و امکان ثبت و رسیدگی به پرونده فقط به صورت آنلاین از سایر موارد مورد توجه در شرایط پاندمی می باشند.
معرفی انواع ویزای کانادا
ویزای کانادا به دو دستۀ کلی ویزای موقت و ویزای دائم تقسیم می شود.
ویزاهای موقت امکان سفر، دیدار آشنایان و تحصیل و کار را با مدت محدود در کانادا به افراد می دهند، ولی ویزاهای اقامت دائم برای کار دائم در این کشور مناسب است و مسیر گرفتن شهروندی در این کشور را تسهیل می کنند.
دسته بندی کلی ویزای موقت:
ویزاهای موقت به افراد اجازه می دهند تا برای مدت محدودی که توسط کنسولگری کانادا تعیین می شود، در این کشور اقامت داشته باشند. این زمان اغلب شش ماه است. ویزای اقامت موقت کانادا می تواند یک بار ورود یا چند بار ورود باشد که در نوع یک بار ورود، فرد پس از ورود به خاک این کشور می تواند به مدت شش ماه در آنجا اقامت داشته باشد و در پایان این مدت، باید آنجا را ترک کند. در صورتیکه زودتر از پایان این مدت از خاک کشور کانادا بیرون برود، اجازۀ بازگشت مجدد به آن را نخواهد داشت. ولی در ویزای چند بار ورود محدودیتی برای تعداد دفعات ورود و خروج فرد به کشور کانادا وجود ندارد، مگر اینکه تاریخ اعتبار ویزای او تمام شده باشد.
دسته بندی ویزای موقت بر اساس هدف سفر:
و اما ویزاهای دائم..
دو دسته بندی کلی برای این نوع ویزا وجود دارد:
مراحل درخواست ویزای کانادا
پس از انجام این مراحل، درخواست شما برای ارزیابی فرستاده می شود و مدارک شما بررسی می شوند. اگر مدارک شما ناقص باشند، درخواست شما بدون بررسی بیشتر رد می شود و اگر درخواست شما پذیرفته شود، در این مرحله باید پاسپورت خود را بفرستید.
مدارک مورد نیاز صدور ویزای موقت کانادا:
مدارک مورد نیاز برای صدور ویزای مولتیپل توریستی پنج سالۀ کانادا
*گواهی تمکن مالی سندی است که نشان می دهد متقاضی توانایی مالی کافی را برای پرداخت هزینه ها در کشور مقصد دارد. سفارت خانۀ هر کشور مبلغی را به عنوان حداقل تمکن مالی لازم برای مسافران اعلام کرده است. این مبلغ شامل هزینه های رفت و برگشت به آن کشور، هزینۀ اقامت در هتل، هزینه های خورد و خوراک و … می شوند.
مدارک مورد نیاز برای صدور ویزای تحصیلی کانادا
(حداقل تمکن مالی لازم برای صدور ویزای تحصیلی 250 تا 300 میلیون تومان برای هر نفر می باشد.)
مدارک مورد نیاز برای صدور ویزای کاری کانادا
برای اخذ ویزای کاری کانادا، شما باید آزمون بین المللی زبان انگلیسی آیلتس را با نمرۀ 7 به بالا گذرانده باشید.
برای گرفتن ویزای خود اشتغالی در کانادا، متقاضی به جای ارائۀ نامۀ کارفرما، باید بتواند تجربۀ خود اشتغالی خود را به اثبات برساند. همچنین باید تمکن مالی لازم را برای راه اندازی شغل خود نشان بدهد.
مدت زمان جواب درخواست ویزای کانادا
این زمان پس از انجام مراحل انگشت نگاری و عکس برداری محاسبه می شود. برای ویزاهای توریستی این زمان بین 14 تا 90 روز طول می کشد.
دلایل رد شدن درخواست ویزای کانادا
دلایل مختلفی برای این امر وجود دارد، ولی از جملۀ رایجترین آنها می توان به ناقص بودن مدارک، تمکن مالی کمتر از میزان تعیین شده توسط سفارت و داشتن سوء پیشینه اشاره کرد.
پیکاپ ویزا چیست؟
پروسه ای که طی آن سفارت کانادا لیبل ویزای کانادا را در پاسپورت متقاضی قرار می دهد. از آنجا که سفارت کانادا در ایران شعبه ای ندارد، برای این کار باید پاسپورت خود را به سفارت کانادا در یکی ازکشورهای همسایه نظیر ترکیه یا امارات ببرید.
زمانی که درخواست شما از سمت سفارت کانادا برای صدور ویزا پذیرفته می شود، نامه ای از سفارت صادر می شود که از شما می خواهد پاسپورت خود را برای پیکاپ ویزا به سفارت کانادا بفرستید. از زمان صدور این نامه، 30 روز فرصت دارید تا پاسپورت خود را به سفارت کانادا برسانید.
از آنجا که این پروسه نیازمند سفر به یکی از کشورهای همسایه است، ممکن است برای بعضی از افراد سخت و هزینهبردار باشد. خوشبختانه آژانسهای معتبری وجود دارند که مجوز پیکاپ ویزا را از پلیس مهاجرت ایران دارند. شما میتوانید نامۀ وکالت نامه را به همراه پرینت ایمیل سفارت و اصل پاسپورت به آنها بسپارید تا از طریق هوایی به سفارت کانادا در کشور همسایه بفرستند و پس از طی مراحل قانونی، کارگزار پاسپورت مهر شده را به ایران برمی گرداند و به شما تحویل میدهد.